כיצד לשמור על שגרת אימונים בתקופה הנוכחית?

חדרי הכושר והסטודיו סגורים ורבים מפחדים להתאמן בחוץ, אולם זה לא אומר שאנחנו צריכים לוותר לחלוטין על הכושר שלנו. יוסי זאבי עם כמה עצות יעילות כיצד נמשיך להתאמן גם כשהטילים שורקים, ונפיק מהלימון לימונדה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
גם במלחמה, לא מפסיקים להתאמן | צילום: Shutterstock

המצב הביטחוני המתוח הנוכחי האחרון שיבש לנו לא רק את שגרת החיים, אלא גם את שגרת האימונים, סטודיואים סגורים, מכוני כושר מושבתים, וגם בחוץ מפחיד לעתים לצאת ולהתאמן. כך, לא מעט אנשים מרגישים שהכושר שלהם הולך ומתפוגג. אבל לפני שאתם נכנסים ללחץ – עצרו רגע. יש גם חדשות טובות: אפשר להישאר פעילים, בריאים, ואפילו לשמור על מסת השריר גם כשאין גישה למשקולות או לחוג האהוב בסטודיו הקבוע שלכם.

קודם כל – לנשום. סטרס לא מועיל לאף שריר!
הדבר הראשון שכדאי לעשות הוא להרפות מהלחץ. שגרת האימון שלכם השתבשה? נכון, זה לא כיף אבל זה גם לא סוף העולם ובמיוחד שאנחנו מבינים מראש שזה סך הכל זמני. מפתיע, אך הגוף לא שוכח בן לילה את כל מה שבניתם בעבודה הקשה שלכם.

לכתבות נוספות בנושא:
קודם אימון אירובי או קודם כוח? מחקר חדש מספק את התשובה
מתחזקים במלחמה: 3 תרגילים קצרים לביצוע בכל מקום, לשמירה על גוף חזק ומוחזק
תקועים בממ"ד? בואו ננצל את זה! אימון קיר מיוחד ומותאם למצב

החרדה והתחושה של "אני הולכ/ת לאבד הכול" מזיקה הרבה יותר מכל הפסקה זמנית באימונים. במקום זה, התקדמו לאפשרויות שכן קיימות – תופתעו כמה מהן יש ואולי הראשונה שבהן בקונטקסט של סטרס היא דווקא יוגה ואימוני מתיחות מרגיעים. כאלה יש ובשפע אונליין, ואפילו טובים מאוד. מטבע הדברים, פשוט יותר לעשות שיעור יוגה אונליין מאשר אימון משקולות של חדר כושר, שכן אין ציוד שנדרש.

יוגה היא אפשרות טובה | צילום: pixabay

תזונה טובה – הבסיס לשימור מסת השריר
ואם כבר בחדר כושר עסקינן, חשוב להזכיר שגם בלי חדר כושר, אתם יכולים לשמר את ההישגים שלכם, ובמיוחד את מסת השריר – ובמיוחד אם תזינו את הגוף כמו שצריך. למרות שהגוף שלנו נמצא בתהליכי בנייה ופירוק באופן תדיר, תזונה התומכת במאזן קלורי נייטרלי או חיובי (כלומר שלא תצרכו פחות מדי קלוריות) ובמיוחד כזו שמכילה כמות מספקת של חלבון איכותי, היא חיונית בתקופה הזו.

גבינות, קטניות, טופו, ביצים, דגים ובכלל מזונות עתירי חלבון – כל אלה יכולים לעזור לכם לעבור את התקופה בלי ירידה מיותרת במסת שריר או בירידה מתונה במיוחד.

אימון שונה = אימון אפקטיבי
אם התרגלתם למשקולות, מכשירים ואימוני כוח מסורתיים – קל להרגיש שאימון גוף-משקל או תרגול בגינה "לא נחשבים" או במילים אחרות קשה להאמין שהם "שווים" משהו. אבל זה לא נכון. תנועה היא תנועה – הגוף והשריר לא ממש מבינים האם ההתנגדות המופעלת עליו היא ממשקולת מברזל יצוק או רחמנא ליצלן מגומייה קלילה וחמודה עם ידיות. למעשה, כל גירוי חדש שהגוף לא רגיל אליו יכול דווקא לאתגר את השרירים באופן מועיל.

יודעים מה? אולי זו אפילו הזדמנות לגוון: להכניס תרגילים פונקציונליים, גמישות, מוביליות או אפילו לשלב הליכה יומית ארוכה (אם אתם מרגישים בנוח לצאת החוצה) – הכול נחשב.

צילום: Shutterstock

גם אימון "קל" יותר עובד (כשעושים אותו נכון)
ועכשיו הגענו לסוגיה העיקרית לגביה אני מקבל מדי יום הודעות וואטסאפ ממתאמנים – "מה אני עושה בלי אפשרות להרים משקלים כבדים?" התשובה פשוטה – לא חייבים להרים כבד כדי לשמר מסת שריר! אימונים עם משקל גוף או התנגדות נמוכה ומספר חזרות גבוה יוצרים בסופו של דבר גם עומס – רק שהוא עומס מסוג אחר (עומס מטבולי). גם עומס זה מהווה פקטור או סיגנל המקושר לבניית ושימור מסת שריר. העיקר הוא לגרום לשריר לעבוד ולהתעייף – וזה לא בהכרח כמה משקל הוא העמיס. במילים אחרות, ניתן לבנות ולשמר מסת שריר בטווח חזרות נרחב וגם עם משקלים קלים.

יוטיוב, אפליקציות וסרטוני אונליין – מאמן פרטי אצלך בסלון
אז בהמשך לנושא הראשון – היום קל מתמיד למצוא אימונים איכותיים מבלי לצאת מהבית. ביוטיוב תמצאו אלפי סרטונים בחינם – אימוני כוח, יוגה, פילאטיס, HIIT, תרגילי התנגדות עם משקל גוף ועוד. בנוסף, יש אפליקציות רבות שמציעות תכניות אימון מסודרות לפי רמות קושי, מטרות וציוד זמין (או היעדרו). חלקן אף כוללות מעקב, תזכורות ודירוגי קושי – כדי שלא תרגישו לבד. במילים אחרות – אין צורך להמציא לבד תרגילים או "להיכנס לכושר" רק אחרי שייפתחו חדרי הכושר שוב. אפשר להמשיך כאן ועכשיו, מהסלון, בפיג’מה אם צריך. כמובן, חשוב להיות קשובים לגוף, שכן האימונים המקוונים ברובם לא מותאמים במיוחד אלינו. כמו כן, חשוב לשמור על הבטיחות לכל אורך האימון.

לסיכום
גם בתקופה מאתגרת כמו זו, אפשר להמשיך להתאמן, לשמור על הבריאות ולהרגיש בשליטה. לפעמים שינוי כפוי בשגרה הוא דווקא הזדמנות להרחיב אופקים, לגוון את סוג האימונים ולהכיר את הגוף מזוויות חדשות ומה שנקרא: להכין מהלימון לימונדה.


 

הכותב: יוסי זאבי | מאמן כושר אישי ומדריך ספורט מוסמך מכון וינגייט

התוכן הינו להעשרה בלבד. לפני כל התחלה או שינוי של תוכנית אימון יש לוודא כשירות רפואית.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"במהלך המסע הזה למדתי שהכל אפשרי. למדתי שלנפש, לרוח, יש עוצמה שאין לגוף. שלמוח יש את היכולת לסחוב את הגוף למקומות בלתי אפשריים", רועי לבנברג, שהחלים מלוקמיה, אחרי שהשלים את מסלול הטור דה פראנס במלואו




מזג אוויר ותחזית ים