חטיפי חלבון לספורטאים: 3 מתכונים שלא תצליחו לעמוד בפניהם

אוהבים חטיפים עם אחוז חלבון? הרץ והמתכונאי חגי לפלר עם שלושה רעיונות מרעננים לתקופה הזו בשנה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

לאתר "הספורטאי הטבעוני" של חגי לפלר עם עוד מתכונים


נדמה שבקיץ הזה אין דבר טוב יותר, מאשר להישאר בבית, מתחת למזגן ולצפות בסדרה בנטפליקס. לא? אני אוהב להימרח על הספה, למזוג לי משהו תוסס וקר ותוך כדי לזלול חטיפי חלבון מלוחים כאלו שהכנתי לעצמי לבד כמה דקות לפני. היתרונות כשמכינים לבד את החטיפים הם רבים: אני שולט בכמות השומן, השומן הרווי, המלח ואני שולט אילו מרכיבים ייכנסו לחטיף. אני אוהב להכין חטיפים, שאחוז החלבון שלהם הוא גבוה ביחס לחטיפי המלוחים שניתן למצוא ברשתות השיווק.

3 חטיפי חלבון מלוחים
קרקרים מקמח עדשים אדומות עם זעתר
ביסלי פריך מיובה
וחטיפי חומוס פריך ופיקנטי

את חטיפי החלבון האלו כיף וכדאי להכין בסמוך לאכילה אבל יכולים בקלות להישמר בקופסה אטומה גם כמה ימים. (רק אל תכניסו אותם למקרר כי הם יאבדו מהפריכות שלהם) עכשיו דמיינו את זה: קערה עמוסה של חטיפי חלבון מלוחים כאלו עם בירה קרה, מזגן בפול-פאוור ונטפליקס. לא מושלם?

קרקרים מעדשים | צילום: חגי לפלר

מעט על חטיפי חלבון מלוחים
תיבול: אני השתמשתי בתבלינים יבשים כמו כמון, פפריקה מעושנת, כורכום וזעתר אם אתם לא אוהבים תבלין כזה או אחר תחליפו לאחד כזה שאתם אוהבים.

שימו לב שלא השתמשתי בשום כתוש רק מפני שהוא עלול להישרף בתהליך הקלייה בתנור ולהעניק טעם מריר ולא טעים אם יש לכם אבקת שום זה בהחלט יכול להיות חלופה טובה. כדי להעניק פריכות וטעם השתמשתי בשמן זית איכותי. אל פחד הוא לא יישרף בטמפרטורות הקלייה של התנור ולכן אין בעיה להשתמש. אי אפשר חטיף מלוח בלי לשים בנדיבות… מלח. אני השתמשתי במלח גס וכמות מינימלית. רוצים לוותר או להפחית לכו על זה!

ערכים תזונתיים לכל אחד מהחטיפים:
חטיפי חומוס פריכים
מנה אחת (מתוך 2) במשקל 200 גרם תכיל:
380 קלוריות
16 גרם חלבון
48 גרם פחמימה
14 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)

ביסלי יובה
מנה אחת מתוך 2 במשקל של 60 גרם תכיל:
226 קלוריות
33 גרם חלבון
1 גרם פחמימה
10 גרם שומן

קרקרים מקמח עדשים כתומות עם זעתר
מנה אחת מתוך 2 במשקל של 90 גרם תכיל:
275 קלוריות
22 גרם חלבון
22 גרם פחמימה
11 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רווי)

מתכון לקרקרים מקמח עדשים עם זעתר

22 גרם חלבון במנה של קרקרים | צילום: חגי לפלר

זמן הכנה 3 דק'
זמן אפייה 15 דק'
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 275 קלוריות

מרכיבים
1 כוס קמח עדשים 150 גרם
1 כפית תבלין זעתר
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית
1 כוס מים

הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
2. בקערה עמוקה מוסיפים את קמח העדשים ואת התבלינים היבשים (זעתר, פפריקה והמלח)
3. מערבבים היטב ומוסיפים את שמן הזית, את כוס המים ומערבבים עד שלא נותרו גושים
במידה ונותרו מעט גושים הניחו את הבלילה בצד כ-5-10 דקות והם יטמעו בנוזל
4. שטחו את הבלילה על גבי תבנית אפיה והוסיפו מעל מעט מתבלין הזעתר
5. אפו כ-15 דקות
6. לאחר 15 דקות חתכו את השוליים החיצוניים לריבועים ואת המרכז שעדיין נותר לח אפו עוד כ10-15 דקות עד שמוכן ופריך וחתכו לריבועים

חטיפי חומוס פריכים

חטיפי חומוס פריכים | צילום: חגי לפלר

זמן הכנה 2 דק'
זמן בישול 30 דק'
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 380 קלוריות

מרכיבים
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס מבושל 340 גרם (אפשר גם חומוס קפוא)
1 כפית כורכום
1 כפית צ'ילי גרוס
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח גס
2 כפות שמן זית

הוראות הכנה
1. חממו תנור לחום גבוה (200 מעלות)
2. סננו את גרגרי החומוס מנוזלים
3. אם אתם משתמשים בחומוס קפוא הפשירו את החומוס רק כדי שיפרדו זה מזה
4. הוסיפו את כל התבלינים (מלבד שמן הזית) וערבבו היטב
5. הוסיפו את שמן הזית וערבב היטב
6. העבירו לתבנית ובעזרת כף שטחו היטב את גרגרי החומוס
7. קלו בתנור כ30 דקות עד שגרגרי החומוס הופכים פריכים

ביסלי יובה

ביסלי יובה | צילום: חגי לפלר

זמן הכנה 2 דק'
זמן בישול 5 דק'
מנה הגשה 2 מנות
קלוריות 226 קלוריות

מרכיבים
100 גרם חלבון סויה מיובש בצורת רצועות (יובה)
2 כפות שמן זית
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח

הוראות הכנה
1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות
2. בקערה עמוקה שופכים את רצועות היובה
3. מוסיפים את כל המרכיבים היבשים (מלבד שמן הזית)
4. מערבבים היטב ומוודאים שכל התבלינים מצפים את היובה (לא נורא אם נותרו מעט בתחתית הקערה)
5. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב
6. משטחים על גבי תבנית אפייה
7. קולים בתנור כ-4-5 דקות עד השחמה (זהירות היובה נשרפת מהר)




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג