טאדיי פוגצ'אר ניצח היום (ראשון) בפעם השלישית בקריירה במרוץ ליאז'-בסטון-ליאז', המונומנט הרביעי של השנה, לאחר שבאופן די צפוי יש לומר ברח 35 קילומטר לסיום והשאיר אבק לכל מתחריו. כל מי שציפה למאבק גדול בין פוגי לרמקו אוונפול התבדה, כאשר הבלגי התקשה בצורה ניכרת וסיים זמן רב מאחור, במרוץ שבו ניצח בעבר שנתיים ברציפות.
לכתבות נוספות בנושא:
מוכן לג'ירו: דרק ג'י מישראל פרמייר טק סיים במקום השלישי בטור של האלפים
פוגצ'אר חזר לנצח בפלאש וואלון, ניצחון לישראל פרמייר טק בטור של האלפים
"הזמין רצח של 4 משכניו": הרוכב האגדי במוקד חקירה פלילית בקולומביה
"הגברת הזקנה", הוותיק מבין חמשת המונומנטים ואחד המרוצים הוותיקים ביותר בסבב האופניים נערך השנה בפעם ה-111. המרוץ היה באורך 252 קילומטר, כאשר 100 הקילומטר האחרונים כוללים תשעה מתוך 11 הטיפוסים של המרוץ, בהם כמה מהעליות המפורסמות בארדנים, בהן קול דו רוזייר, רוש-או-פוקון והטיפוס המפורסם ביותר במרוץ ומהמפורסמים בעולם האופניים – לה רדוט. סך הכל הרוכבים התמודדו עם כ-4,300 מטר טיפוס.
לאחר כ-30 קילומטר נוצרה קבוצת בריחה של 13 רוכבים, כאשר UAE וסודאל קוויק סטפ מאפשרות להם לפתוח פער של כמה דקות. אבל כאשר החלו הטיפוסים היתרון הצטמצם במהרה. 75 קילומטרים לסיום הקצב כבר היה מהיר מדי למנצח העבר, יקוב פולסנג מישראל פרמייר טק, שהשתתף היום בפעם האחרונה בקריירה בלה דויין.
60 קילומטר לסיום, בטיפוס לרוזייר, הדבוקה בלעה את אחרוני הבורחים, ונותרה רק הציפיה לראות מתי בדיוק פוגצ'אר ייצא למתקפה. בשלוש השנים האחרונות, ההתקפה המכריעה (פעמיים רמקו ופעם אחת פוגי) התרחשה בעליה לרדוט, טיפוס קשה באורך 1.6 קילומטרים עם שיפוע ממוצע של 8.8%.
ואכן, באמצע העלייה פוג'צאר הגביר קצב, בזמן שאוונפול היה ממוקם באמצע הדבוקה ולא בחזית. מי שניסו להגיב הם ג'וליו צ'יקונה וז'וליאן אלאפיליפ, אבל לא היה להם את הרגליים. בן הילי וטום פידקוק היו הבאים בתור, כשבסוף הארבעה גיבשו קבוצת רודפים, אבל ההפרש המשיך לגדול.
הטיפוס האחרון של היום, רוש-או-פוקון – 1.3 קילומטרים עם שיפוע ממוצע של 11% – הסתיים כ-13 קילומטר לפני קו הסיום. פוג'צאר הגיע למרגלות העליה עם יתרון של מעל דקה, ולכן השאלה למעשה היתה רק מי יזכה במקומות האחרים בפודיום, כאשר הרביעייה מובילה על הדבוקה בעשר שניות בלבד. מי שכבר לא היה בסביבה הוא אוונפול.
Podium #LBL 2025
@TamauPogi
@giuliocicco1
@_bhealyyy
— Liège-Bastogne-Liège (@LiegeBastogneL) April 27, 2025
בעליה, צ'יקונה תקף ראשון והילי הצליח להיצמד אליו. בזמן שפוגצ'אר טייל לנצחון ולזכיה תשיעית במונומנט בקריירה (ולפודיום שמיני ברציפות במונומנט, הישג שאף רוכב לא עשה לפניו) השניים הצליחו לסיים לפני הרוכבים הרודפים, כשצ'יקונה מקדים את הילי בסיום.
המרוץ היום מהווה את הסיום של עונת קלאסיקות האביב, והפנים כעת לעונת הגרנד טורים, ולג'ירו ד'איטליה שיוזנק בשישי הבא.
היסטוריה נשית
בניגוד לגברים, בנשים קיבלנו גם מרוץ מותח וגם הפתעה גדולה וגם רגע היסטורי. אלופת מאוריציוס, קים לה קורט, הדהימה את השמות הגדולים והקדימה את צמד ההולנדיות פוק פיטרסה ודמי וולרינג בספרינט לקו הסיום, בדרך לניצחון הגדול בקריירה שלה ולהיותה הרוכבת האפריקאית הראשונה שזוכה במונומנט.
הגם שמדובר במקבילה למונומנט אצל הגברים, מרוץ הנשים התקיים השנה בפעם התשיעית בלבד, והוא הצעיר מבין שלושת מרוצי הארדנים בסבב הנשים. הוא הוזנק בבסטון, והסתיים כעבור 153 קילומטר בליאז'. למרות המרחק הקצר משמעותית, הרוכבות עדין התמודד עם 10 טיפוסים.
גם כאן, האקשן האמיתי התחיל בלה רדוט, כאשר ארבע רוכבות, בהן סדרין קבאו הצרפתייה ואנה ואן דר ברחן (אלופת 2017-2018). אולם, הן לא הצליחו לפתוח יתרון גדול מספיק, ובעלייה לרוש אוקס פוסון הדבוקה הדביקה אותן.
וולרינג תקפה, כשפיטרסה, שניצחה בפלש ואלון וסיימה שלישית באמסטל גולד נצמדת אליה ולוטה קופקי מנסה להישאר אתן. קבאו נותרה איתן, וכך גם לה קורט.
קופקי נשברה ולא הצליחה לעמוד בקצב. קבאו ניסתה שוב ושוב לברוח, אבל הגם שהצליחה לפתוח פער קטן, בסופו של יום ארבע הרוכבות רכבו יחד את הקילומטרים האחרונים, והכל התכנס לספרינט הסיום.
𝕂 𝕀 𝕄
#LBLwomen pic.twitter.com/avgJmMIqjX
— Liège-Bastogne-Liège (@LiegeBastogneL) April 27, 2025
וולרינג יצאה ראשונה, אבל לה קורט – ששנה שעברה ניצחה בקטע בג'ירו והשנה נמצאת בכושר מצוין וסיימה חמישית במילנו-סן רמו ובטור של פלנדריה עקפה אותה מיד ואף אחת לא הצליחה למנוע ממנה את ההיסטוריה. פיטרסה סיימה שניה לפני וולרינג.
וולרינג מסיימת עונת קלאסיקות מאכזבת בסטנדרטים שלה, לאחר שניצחה רק בסטראדה ביאנקה. אבל בראשון הבא מתחיל הוולטה נשים, והיא המועמדת הבכירה לזכייה.