בלי תוצאות או תחרות, אבל עם הרבה רגש ודמעות, ביום חמישי האחרון נערך מרוץ "בדרכו של ארנון" לזכרו של רפ"ק ארנון זמורה ז"ל. המרוץ העממי, עם כ-300 משתתפות ומשתתפים, היה בסימן "מזיכרון להשפעה", מתוך אמונה שהאירוע והמסרים המאחדים שבו יכו גלי השפעה ויפיצו את החיבור לארץ דרך הרגליים, כמו שארנון כל כך האמין.
לכתבות נוספות בנושא:
כ-2,500 רצו במרוץ קריית אונו הראשון לזכר הנופלים, אגם ברגר הגיעה לחלוק כבוד
שוונג קיבלה תעודת הוקרה מהחמ"ל האזרחי: "נמשיך להירתם בכל הזדמנות"
רצים וזוכרים: על ההנצחה המרגשת במרוצים בישראל מאז 7.10
המסלול המאתגר תוכנן כך שייחצה בשטח את חיו ונוף מולדתו של ארנון. נקודת ההתחלה הייתה באזור לטרון וחצתה מזרחה את הרי ירושלים עד הישוב מוצא, מקום הולדתו וילדותו, כאשר בדרך עוברים בין היתר במסילת ציון, יקב פלם, יער הקדושים, נחל כסילון, צובה ומבשרת ציון.
ארנון היה ידוע כמי שלא מפחד מאתגרים ודרך ארוכה, וכך המרוץ היה ברוחו – מאתגר במיוחד. זה היה מרוץ מאסף שאליו הצטרפו רצים במהלך הדרך עד לנקודת הסיום, כאשר ניתן היה להצטרף למרחקים מגוונים מק"מ אחד ועד 30 ק"מ, מה שאפשר לרצים וילדים לחוות את האתגר ולהתחבר לדרכו של ארנון.
בריצה לקחו חלק בני משפחתו, מתנדבים רבים, צוותי רפואה ומשטרת ישראל וחבריו לצוות מ-669 של אביו ראובן ותושבי קהילת מוצא. היו גם לא מעט רצים בולטים בקהילת הריצה כמו אלופת ישראל במרתון ביטי דויטש, יוני ברטל, דודו דאנו, נדב וויקוביץ', רועי קלמר, אמיר אלפיה (חברו של ארנון שהיה ממארגני האירוע) ועוד.
לא פחות מרגש היה לראות רצים ומשפחות מכל רחבי הארץ שלא הכירו את ארנון אישית, אך סיפורו נגע בהם והיה חשוב להם שמשפחתם וילדיהם יגיעו להיחשף ולהיות מושפעים מדרכו של ארנון.
המרוץ הסתיים בצעידה במאות המטרים האחרונים בכביש שבע האחיות התלול והאיקוני, שבו התאמן ארנון לצבא ופגש את הקושי ואת תחושת ההתעלות שבהתגברות עליו. בסיום, נערך טקס במגרש הכדורסל בו שיחק ארנון מידי יום בילדותו. רותי, אמו של ארנון נשאה דברים שכתב אביו ואף עין לא נשארה יבשה.
גיבור ישראל
רפ"ק ארנון זמורה ז"ל התגייס כלוחם באגוז, ואחרי שחרורו הצטרף לימ"מ. ב-7 באוקטובר הוא היה בין הראשונים שהוקפצו לעוטף ולחם בגבורה עם הצוות שלו, כאשר תחילה לחמו בצומת יד מרדכי, ובלמו את מחבלי הנוח'בה תוך שהם חותרים למגע בקרב ארוך של יותר משלוש שעות. הם חיסלו בצומת הזאת מעל 30 מחבלים ולאחר מכן המשיכו גם לשדרות, למוצב נחל עוז ולקיבוץ בארי.
ב-8 ביוני 2024, ארנון פיקד על צוות לוחמים שפעל לשחרור החטופים נועה ארגמני, אלמוג מאיר ג'אן, אנדריי קוזלוב ושלומי זיו. במהלך המבצע הוא נפצע באורח אנוש תוך גבורה יוצאת דופן, ולאחר מכן מת מפצעיו. אך המבצע צלח, והחטופים שבו הביתה בשלום. לאחר מותו הועלה לדרגת רפ"ק והוחלט לקרוא לאותו מבצע לשחרור חטופים על שמו – מבצע ארנון.