מחקר חדש שפורסם לאחרונה במגזין Nature Medicine מצא שיש קורלציה בין הרגלי אכילה בריאים בגילאים צעירים יותר לבין הזדקנות בריאה. המחקר, שמבוסס על מעקב שביצע צוות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד במשך 30 שנה אחר 100 אלף אזרחים אמריקאים, הראה שהרגלי האכילה השפיעו גם בנוגע להזדקנות של מעשנים ושל מי שלא ביצעו פעילות גופנית.
לכתבות נוספות בנושא:
תזונת ספורט בפסח: רעיונות לפחמימות עבור האימונים
על חשיבות החלבונים בתזונה שלנו
10 מזונות בריאים ללב שכדאי להוסיף לרשימת הקניות שלכם
על פי המחקר, 80 אחוז מהאוכלוסייה המבוגרת בארה"ב סובלים ממחלה כרונית אחת לפחות. בניסיון להבין כיצד ניתן לסייע להזדקנות בריאה, החוקרים עקבו אחר קבוצה גדולה של אנשים החל מגיל 40 ועד שהגיעו לגיל 70. המשתתפים תיעדו את המאכלים שהם אכלו, ודיווחו באיזו תכיפות הם אכלו למעלה מ-130 מאכלים שונים.
לאחר מכן החוקרים השוו בין דפוסי האכילה שהמשתתפים דיווחו עליהם לדפוסים עליהם מתבססים שמונה סוגים של דיאטות וכמה המשתתפים צרכו מזון מעובד ולא בריא. המחקר מצא שרק כ-9% מהמשתתפים הגיעו לגיל 70 מבלי לסבול ממחלות כרוניות דוגמת סוכרת ומחלות לב, ומבלי שיש להם ליקויים פיזייים, קוגנטיביים או נפשיים.
המסקנות, הלא מפתיעות יש לציין, הן שצריכה גבוהה יותר של פירות וירקות, דגנים מלאים, שומנים לא רווים ומוצרי חלב נמוכי שומן, הגבירה את הסיכוי להגיע בריאים לגיל 70. מנגד, צריכה מוגברת של שומני טראנס, מלח, משראות ממותקים ובשר אדום או מעובד, השפיעו לרעה.