צ'אלנג' רות 2025: ליידלו ניצח בקאמבק של השנה, פיליפ זכתה במופע סולו

אלוף העולם הצרפתי חזר להתחרות לראשונה מאז אוקטובר ועקף את שומבורג לקראת סיום הריצה. אצל הנשים, הגרמנייה לקחה פיקוד ברכיבה ולא הביטה לאחור. וגם: כ-100 ישראלים על המסלול, כשאלון פורת המהיר מביניהם
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
סאם ליידלו מנצח בצ'אלנג' רות | צילום: Challenge Roth

צ'אלנג' רות 2025, אחת מתחרויות איש הברזל המפורסמות והאיקוניות בעולם, נערכה היום (ראשון) בגרמניה, עם שדה עילית איכותי גם בנשים וגם בגברים וכ-300 אלף צופים לצד המסלול. אחרי 3.8 ק"מ שחייה, 180 ק"מ של רכיבה מהירה על אופניים ולקינוח 42.2 ק"מ ריצה – קיבלנו את סיפור הקאמבק המושלם של סאם ליידלו, שניצח אחרי שנה עמוסת פציעות וחשש אמיתי להמשך הקריירה שלו, בעוד אצל הנשים, לורה פיליפ המקומית גרפה את הניצחון בצורה דומיננטית.

לכתבות נוספות בנושא:
הכל מוכן להיסטוריה: צ'אלנג' רות יוצא לדרך עם השדה האיכותי אי פעם
בלומנפלט אלוף אירופה באיש ברזל, דיטלב במרכז סערת פסילה שנויה במחלוקת
הישג מרשים: מקום 6 לאיתמר אשד בתחרות חצי איש הברזל בניס

נושא שיאי העולם (או בניסוח מדויק יותר – התוצאות המהירות ביותר שהושגו בתחרות איש ברזל תקנית) תמיד על הפרק במסלול המהיר של רות. אלא שהיעדר החליפות בשחייה, בתוספת חום כבד ששרר בריצה (הגיע עד ל-27 מעלות צלסיוס בשיא), למעשה ייתרו את נושא השיאים והותירו את המאבק על הניצחון במרכז.

קאמבק מרגש: סם ליידלו כובש את רות
אחרי עשרה חודשים מחוץ למסלול, אלוף העולם מ-2023 סם ליידלו חזר למרחק המלא, ועשה זאת בסטייל. הצרפתי שהתרסק באליפות העולם בקונה ונאבק בפציעות (קרע בשריר הירך) ובמחלות (חוסר איזון מדדים בגוף שלא הצליח להתאזן), ניצח בתחרות בזמן מרשים של 7:29:35 שעות – עם ריצה סבלנית, חכמה ונחושה. "רק להיות על קו הזינוק היה כבר ניצחון אישי," אמר בסיום, "אבל לנצח ככה, זה הרבה מעבר למה שחלמתי".

מהלך התחרות
שחייה: התנאים במים היו אידאליים, אך לראשונה בתולדות המרוץ, ללא חליפות שחייה בשל טמפרטורת מים גבוהה יחסית (כ-25 מעלות צלסיוס). הנרי שומאן הדרום אפריקאי הוביל את היציאה מהמים (46:17 דקות), כשליידלו נשאר קרוב.

אופניים: מי שלקח פיקוד היה דווקא יונאס שומבורג הגרמני, שהבטיח לרכוב אגרסיבי ועמד במילתו. הוא פתח פער של מעל שתי דקות כבר אחרי 30 ק"מ, והחזיק את ההובלה עד T2. ליידלו נצמד מאחור וסגר את הפער ל-50 שניות בירידה לריצה.

ריצה: שומבורג פתח מהר, אבל ליידלו, שלפי דבריו בסיום כלל לא היה מודע למיקומו בדירוג, שמר על קצב מבוקר. הוא צמצם בהדרגה, ורק כ-3 ק"מ לפני הסיום עבר להובלה ולא הביט לאחור. שומבורג סיים שני, ויאן שטרטמן הגרמני עלה למקום השלישי אחרי קרב צמוד עם כוכב המרחקים הקצרים וינסנט לואיס, שהיה מצוין בהופעת הבכורה שלו במרחק המלא.

פיליפ בלתי ניתנת לעצירה
לאורך הקריירה שלה הייתה לורה פיליפ קרובה שוב ושוב לניצחון בצ'אלנג' רות: המקום השלישי ב-2023, המקום השני ב-2024,  והשנה זה סוף סוף קרה. זמן של 8:18:18 שעות הקנה לה ניצחון מרשים, כשמעולם לא הייתה באמת מאוימת. "גבול שמונה השעות עוד יישבר, אולי בקרוב מאוד, אבל היום היה לי חשוב קודם כל לנצח", אמרה בסיום.

לורה פיליפ מנצחת בצ'אלנג' רות | צילום: Challenge Roth

מהלך התחרות
שחייה: מי שהפתיעה בזינוק הייתה אלניס סיפרט השוויצרית, שברחה מהשדה וסיימה את 3.8 הק"מ ב-52:31 דקות. פיליפ יצאה מהמים רק ב־58:15 דקות, בפער של כמעט 6 דקות מהמובילה.

אופניים: סיפרט המשיכה להוביל עד הק"מ ה-140, אך פיליפ, שיצאה לדרך מ-T1 במקום הרביעי, צמצמה בהתמדה, עקפה, ובכניסה ל-T2 כבר הייתה בפער של 2:21 דקות והוכיחה עד כמה היא רוכבת פנומנלית

ריצה: פיליפ פתחה פער של מעל 10 דקות בחצי המרחק ולא הביטה לאחור. מאחוריה, גרייס ת'ק האוסטרלית, בהופעת בכורה במרחק המלא, רצה חכם ועלתה למקום השני. סיפרט הצליחה להתאושש מסיום קשה ולתפוס את המקום השלישי, על חשבונה של ניקי בארטלט הבריטית שהתמוטטה קילומטרים ספורים לסיום.

רגעים בולטים נוספים:

  • וינסנט לואיס (צרפת) רשם הופעת בכורה עוצמתית וסיים רביעי בגברים, אולי כסימן לבאות.
  • מאט הנסון האמריקני קבע את המרתון המהיר של היום – 2:28:03 שעות – וטיפס בזכותו מהמקום ה-20 בירידה לריצה עד ל-9 הכללי.
  • 5 נשים ירדו מ-9 שעות על אף התנאים הלא מיטביים, נתון שמדגיש את הרמה הגבוהה ההולכת ומסתמנת בעומק הסגל הנשי.

הזווית הישראלית
כ-70 טריאתלטיות וטריאתלטים מישראל התחרו על המסלול האיקוני, והמהיר מכולם היה אלון פורת, שקבע 9:44:56 שעות. ודים פישמן (איירון פרוג'קט) סיים שני מבין הישראלים עם 9:50:08 שעות ויוחאי יפה (סולוס-טרייהארד) קבע 9:57:28 שעות וירד גם הוא מגבול 10 השעות הנחשק. חי מיארה (איירון פרוג'קט) קבע 10:00:31 שעות וליאור זך מאור (ZONE3) סיים עם 10:19:02 שעות.

מבין הנשים המהירה ביותר הייתה יעל טשר (ZONE3) עם 12:18:01 שעות, לפני חברותיה לקבוצה יאנה קיסליוק (12:38:42 שעות) ורונית שטרייפלר (12:57:25 שעות). את הדירוג הגבוה ביותר בקטגוריה תפסה יעל גולשמידט, שסיימה שישית לגיל 69-65 עם 14:27:17 שעות. המשתתף הצעיר מבין הישראלים היה עידן זילכה בן ה-19 והמבוגר ביותר היה אשר אלפר בן ה-69 (שניהם מאיירון פרוג'קט)



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: info@shvoong.co.il

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"במהלך המסע הזה למדתי שהכל אפשרי. למדתי שלנפש, לרוח, יש עוצמה שאין לגוף. שלמוח יש את היכולת לסחוב את הגוף למקומות בלתי אפשריים", רועי לבנברג, שהחלים מלוקמיה, אחרי שהשלים את מסלול הטור דה פראנס במלואו




מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג