בעבר, הבננה הייתה אחד המאכלים המזוהים ביותר עם סבב האופניים המקצועני בכלל ועם הטור דה פראנס בפרט. אלא שבשנים האחרונות רואים אותן פחות ופחות בפלוטון, והשנה נראה שהן נעלמו כליל מהמרוץ, כשהן הוחלפו לחלוטין במזון טכני סינטתי. המגזין VELO שם לב לתופעה וביקש להבין את פשר ההיעלמות של הפרי האהוב.
לכתבות נוספות בנושא:
טור דה פראנס 2025, קטע 8: מילאן שם סוף לבצורת האיטלקית, אקרמן רביעי
ראש בראש: בננה VS ג'ל אנרגיה בספורט – מה עדיף?
התוסף שאולי לא הכרתם: הכל על HMB ולמי הוא מומלץ
"בננות נדירות מאוד כתזונת מרוץ כיום. אפילו עוגות אורז כמעט לא קיימות – רק ג'לים וברים כי כך הכל מדויק", מסביר טים פודלוגר, יועץ תזונה של קבוצת Tudor Pro Cycling: "ייתכן שתמצאו 'אוכל אמיתי' באימונים, אך בזמן מרוצים – לעיתים רחוקות בלבד, אולי רק לרוכבים 'אולד סקול' ממש" הוא מוסיף.
תזונה מדויקת – מהפכת הפחמימות ששינתה את הרכיבה
עד לא מזמן, רוכבי הטור היו צורכים בננות, עוגות אורז, כריכים ועוד כחלק בלתי נפרד מהתזונה במרוצים. אבל בשנים האחרונות התחוללה מהפכה תזונתית – "מהפכת הפחמימות" – שהפכה את הג'לים והחטיפים המדודים לכלי המרכזי בהזנת הרוכבים.
"הפסקנו להשתמש בבננות כבר לפני כמה שנים", מספר גבריאל מרטינס, תזונאי קבוצת Visma-Lease a Bike. "כיום, הדבר היחיד שאפשר להחשיב כ'אוכל אמיתי' שאנחנו שמים בשקית האוכל (musette) הם חטיפי רייס קריספי. הם החליפו את עוגות האורז שהיינו משתמשים בהן בעבר".
כיום, רוכבים צורכים לעיתים קרובות ארבעה עד חמישה ג'לים בשעה, מה שמאפשר להם להגיע בדיוק לכמות הפחמימות הרצויה להם – בלי ניחושים באיזה גודל בדיוק הייתה הבננה, ובלי צורך להתעסק באוכל בזמן הרכיבה.
רוכב ממוצע נדרש לעיתים לצרוך 100 עד 120 גרם פחמימות בשעה. מאחר שבננה מכילה רק כ-25 גרם, המשמעות היא שהרוכב היה צריך לאכול חמש או שש בננות בשעה – משימה כמעט בלתי אפשרית במאמץ קיצוני, בזמן רכיבה קבוצתית בקצב גבוה ובתנאי חום. שלא לדבר על הלכלוך, ההתעסקות עם הקליפה, והסיכון לחנק או טעויות.
מעבר לכך, תזונת הרוכבים כיום מתבססת על חישובים מדויקים של צריכת קלוריות ופחמימות לפי נתוני המאמץ הצפוי בכל שלב במרוץ. כל חטיף מגיע במינון מדויק – 20, 30 או 40 גרם פחמימה – מה שמפחית את העומס הקוגניטיבי על הרוכבים בזמן אמת.
כפי שמסביר וויל גילינג, יועץ התזונה של קבוצת רד בול בורה-הנסגרואה: "המטרה היא לאפשר לרוכבים להתמקד רק בכמה פריטים קבועים, מבלי שיצטרכו לעשות חישובים תוך כדי המרוץ. אם כל חטיף מכיל כמות ידועה מראש – אין הפתעות ואין בלבול".
האבסורד: יש חסות לבננות – אבל אין בננות
הפרדוקס הגדול? לטור דה פראנס יש ספונסר בננות רשמי – Banane de Guadeloupe & Martinique – אשר שם לא מעט כסף על הזכות ששמו ייקשר עם המרוץ הגדול בעולם.
מתחמי ההזנקה מלאים בדוכנים, קישוטים, ואנשי צוות בתחפושות בצורת בננה, כשתוכלו לראות את שמו של נותן החסות מתנוסס על גביהם. אבל על הכביש? לא תמצאו אפילו קליפה אחת.