מרתון בוסטון 2025, כמו כל המרתונים הגדולים בשנים האחרונות, לא היה רק במה לרצים מהירים, שיאים אישיים ודרמות בקו הסיום, אלא גם זירת קרב טכנולוגית לוהטת. ברקע הקילומטרים המהירים והסיפורים האנושיים, התחוללה על המסלול תחרות מסוג אחר: הקרב על הנעליים המהירות על המסלול.
לכתבות נוספות בנושא:
אגדה: בגיל 51, פולה רדקליף ניצחה את קב' הגיל במרתון בוסטון והשלימה את 6 המייג'ורים
מרתון בוסטון הבטיח וקיים: קוריר נפל אך ניצח בכל זאת, שיא מסלול אדיר ללוקדי
ריצה בבוקר מול ריצה בערב – יתרונות וחסרונות
היופי היה שהמגוון הוא זה ששלט, וממש לא ראינו נעל אחת מעל כולן. שיא המסלול לנשים, ריצת שיא של ג’ון קוריר בגברים, והופעות שיא של רצים ורצות אמריקאים – כל אלה התרחשו כשעל רגליהם נעליים שונות לגמרי, ולראשונה מזה שנים נראה שהשוק בשדה העילית כבר לא נשלט בלעדית על ידי נייקי.
אז אילו דגמים נעלו האלופים? מה ההבדלים בין הדגמים? ואילו מהן אנחנו נוכל אולי לקנות בעצמנו? קבלו את סקירת נעלי העל של מרתון בוסטון 2025. הנתונים לגבי הנעליים שכל רץ נעל נלקחו ממגזין Run.
ג’ון קוריר – Asics Metaspeed Sky Prototype
המנצח הגדול של המרוץ, ג’ון קוריר הקנייתי, שקבע זמן של 2:04:45 שעות (השני הכי מהיר בתולדות בוסטון), רץ בנעל אב-טיפוס מסדרת MetaSpeed Sky של אסיקס. מדובר בדגם ניסיוני, שעדיין לא זמין לקהל הרצים החובבים, שכולל שילוב חדש של קצף קל משקל, לוחית קרבון מוגבהת וייעוד לרצי העילית בלבד.
קוריר, שביצע את הפריצה המכריעה בגבעות ניוטון, נשא על רגליו את מה שנראה כיום כתגובת הנגד המרשימה ביותר של אסיקס לדגמים המתקדמים של אדידס ונייקי. הנעל כבר רשומה כמאושרת על ידי World Athletics – סימן לכך שאסיקס רצינית מאוד בזירת נעלי העל.
שרון לוקדי – Under Armour Velociti Elite 3 Prototype
לוקדי לא רק ניצחה – היא שברה את שיא המסלול לנשים ביותר משתי דקות עם 2:17:22 שעות. על רגליה: דגם פיתוח מסדרת Velociti Elite 3 של אנדר ארמור. מדובר באב טיפוס מתקדם שצפוי לצאת לשוק רק ב-2026, וכולל סוליית HOVR+ חדשנית, לוחית קרבון גבוהה מהרגיל, ומשקל מופחת של 218 גרם בלבד. זהו רגע מפתח גם עבור אנדר ארמור, שלא נחשבה לשחקנית מרכזית בזירת המרתון – עד עכשיו.
אלפונס סימבו וסיבריאן קוטוט – Adidas Adios Pro Evo 2
שני הרצים שסיימו במקום השני והשלישי בגברים – אלפונס סימבו הטנזני וסיבריאן קוטוט מקניה – רצו עם Adios Pro Evo 2 של אדידס. דגם זה כבר מוכר כקפיצת מדרגה ביצירת "נעל תחרות בלבד" עם סוליה מינימליסטית, קימור אגרסיבי בחלק הקדמי, ועיצוב ששובר את כללי הנוחות לטובת ביצועים נטו. גם פה, הנעל עדיין לא זמינה לרוב הרצים, ועולה כ-500 דולר.
הלן אובירי – On Cloudboom Strike LS
הקנייתית שניצחה בשנה שעברה סיימה הפעם במקום השני אצל הנשים, עם 2:17:41 שעות. היא נעלה את דגם Cloudboom Strike LS מבית On – נעל קלת משקל במיוחד, ללא שרוכים, עם סוליית פיבקס כפולה ולוחית קרבון חשופה. החברה השווייצרית On, שהייתה עד לא מזמן שחקנית נישה, מבססת את עצמה ככוח משמעותי בזירה.
ילמזרף יהולאו – Nike Alphafly 3
האתיופית יהולאו סיימה שלישית עם 2:18:06 שעות ונעלה את Alphafly 3 של נייקי. הדגם הוותיק והמוכר של ענקית ההנעלה עדיין כאן – ומוכיח שהוא עדיין תחרותי, גם מול גל החדשנות של היריבות.
נעליים נוספות שבלטו בבוסטון
Puma Fast-R Nitro Elite 3 – ננעלה על ידי רורי לינקלטר הקנדי (2:07:02 שעות) ואני פריזבי האמריקאית (2:23:21 שעות).
Brooks Hyperion Elite 4 PB – הנעל של ג’ס מקליין, האמריקאית שסיימה שביעית. דגם זה עבר שדרוג משמעותי עם סוליית PEBA מלאה, תוך שמירה על משקל קל ותחושת קלילות.
מה למדנו?
שדה העילית בבוסטון הציג בפנינו מגוון רחב יחסית של דגמים, גדול מבעבר. עם זאת, לפחות מבחינת הנוכחות – בטופ 10 של הנשים והגברים נייקי עדיין בראש – עם 7 רצים ורצות שרצו עם דגמי החברה. 6 רצו עם אדידס, 3 עם פומה, ו-1 עם אסיקס, אנדר ארמור, ברוקס ו-On.
מרתון בוסטון 2025 חשף בפנינו את השלב הבא במהפכת נעלי העל. כמעט מחצית מהרצים הבכירים נעלו נעליים שעדיין לא זמינות לקהל הרחב, והפער בין הרמה האולימפית למדף הספורט המקומי ממשיך להתרחב. עם זאת, כמו בכל תעשיית טכנולוגיה – מה שנמצא היום על רגליהם של רצי העילית, עשוי להיות אצלך תוך שנה או שנתיים. הקצף, הפלטות, ועיצובי הדיוק עוברים למיינסטרים בקצב מפתיע.