קרובים לצלחת: מה הטריאתלטית הטובה בעולם אוכלת?

גוון יורגנסן, אולי הטריאתלטית הטובה בעולם, "פותחת את המקרר" וחושפת את התפריט היומי הטיפוסי שלה. מה יש שם? הרבה שיבולת שועל ולא מעט פירות, ירקות ובשר...
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

תהיתם פעם מה טריאתלט עילית אוכל? גוון יורגנסן, אולי הטריאתלטית הטובה בעולם "פתחה את המקרר" ושיתפה את התפריט של יום אחד בחייה. בבלוג שהיא כתבה בנושא, ציינה יורגנסן כי, "כל טריאתלט הוא עולם בפני עצמו וכל יום עבורי הוא שונה מהפן התזונתי". התפריט המצורף אינו כולל את השתייה היומית שלה, שעומדת על כ-3 ליטר ביום וכוללת בעיקר מים לצד סודה ופחית רד בול במידה ויש לה אימון אופניים. מתברר שגם לאלופה כמו יורגנסן יש חולשה למתוק והיא מקנחת כל ארוחה (גם ארוחת בוקר) בשוקולד מריר… אז הנה תפריט של אלופים!

רק לפני 4 שנים הטריאתלטית הטובה בעולם למדה לרכב

מה אוכלים אלופים? צילום: frankie fouganthin

עוד כתבות בטריאתלון
מי את גוון יורגנסן?
"הדרפטינג הפך ל'מחלה' בעידן הטריאתלון המודרני"
לכל הטורים של המאמן ליאור-זך מאור

ארוחת הבוקר שלי: שיבולת שועל עם ביצים

על מנת ארוחת הבוקר אומרת יורגנסן כי היא מאוד אוהבת אותה ולעולם לא נמאס לה ממנה. "הייתי אומרת שאני אוכלת את המנה הזו של שיבולת שועל עם ביצים שש פעמים בשבוע וזו גם מנה שאני בדרך כלל אוכלת בבוקר תחרות".

המצרכים:
2 כפות שיבולת שועל
חופן אגוזי מלך
4 כוסות חלב או מים
1 כפית מלח
2 בננות
4 ביצים
2 כפות שמן קוקוס
קמצוץ חומץ
קצת מים רותחים

אופן ההכנה
1. משרים את שיבולת שועל והצימוקים למשך הלילה במים או חלב. השריית שיבולת השועל נותנת להם מרקם קרמי, טעים וכך גם קל יותר לעכל זאת.
2. בבוקר פורסים את הבננות ומוסיפים אותן לקערת שיבולת השועל ובוזקים קמצוץ מלח. בשלב זה מוסיפים גם את החלב/מים – מחממים את הכל על הכיריים.
3. בזמן ששיבולת השועל על הכיריים, יש להרתיח סיר עם מים וקצת חומץ. כשהמים רותחים יש להוסיף את הביצים למים ולבשלם כ-3-5 דקות, תלוי איך אתם אוהבים את מידת העשייה של הביצים.
4. לאחר ששיבולת השועל התבשלה על הכיריים, יש להוסיף את שמן הקוקוס, אגוזי המלך ועוד דברים שאתם אוהבים ולערבב. הדברים שאני אוהבת להוסיף הם: יוגורט, פירות יער, פירות יבשים או חמאת בוטנים.
5. יש להוסיף את הביצים העלומות מעל ולאכול.

73210.1

שיבולת שועל עם ביצים

ארוחת הצהריים שלי: בשר כבש בקארי

"אני בדרך כלל מגיעה הביתה מהבריכה והארוחה מוכנה תודות לפטריק בן הזוג שלי. בארוחת הצהריים יהיה כמעט תמיד מנה של אורז בסגנונות שונים: מקסיקני, עוף ופסטו, מוסאקה עם אורז, אורז עם ירקות, בשר עם רוטב".

המצרכים
2 כוסות אורז
1 פלפל
80 גרם פטריות
1 בצל גדול
2 גזר גדול
1 ראש ברוקולי קטן
80 גרם אפונה קפואה
500 גרם בשר כבש טחון
שמן קוקוס
3-4 שיני שום
1 כף רוטב דגים
1 כף גדושה של אבקת קארי
1 פחית קרם קוקוס
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר

אופן ההכנה
1. בשלו את הירקות (מלבד האפונה) בשמן הקוקוס במחבת טיגון.
2. הכינו את האורז על הכיריים.
3. הוסיפו את קרם הקוקוס, האפונה, והתבלינים לירקות. ככל שתבשלו יותר זמן את התבשיל, כך יהיו לו יותר טעמים.
4. הכינו את הבשר הטחון במחבת נוסף וכשהוא מוכן הוסיפו אליו את הירקות.
5. במקום קארי ניתן להוסיף למון גראס.

73210.4

בשר כבש בקארי

ארוחת הביניים שלי: פריכיות אורז וחמאת בוטנים

"ארוחת הצהריים (ותוספת השוקולד בסיומה) מספקת אותי. יחד עם זאת, אני בדרך כלל זקוקה לארוחת ביניים לפני אימון אחר הצהריים. אחת ההמלצות שלי היא פריכיות אורז עם חמאת בוטנים, יוגורט וצימוקים.

73210.2

פריכיות אורז וחמאת בוטנים

לאחר האימון: מוזלי א-לה יורגנסן

"אני אוכלת מוזלי בשביל החלבון ואחד הדברים שאני אוהבת במנה הזו הוא התוספות".

המצרכים
1 כוס שיבולת שועל
פירות יבשים ובהם: צימוקים, תמרים, משמש, שזיף, מנגו
2 כוסות מיץ תפוזים
שבבי אגוזים: מקדמיה, אגוזי מלך, שקדים ועוד
1-2 כוסות יוגורט
פירות: בננה, ענבים, אפרסק, פירות יער טריים או כל מה שאתם אוהבים
חמאת בוטנים

אופן ההכנה
1. הוסיפו את שיבולת השועל לקערה גדולה.
2. הוסיפו לקערה את מיץ התפוזים, כך שתתקבל כמות כפולה מזו של שיבולת השועל.
3. הוסיפו קצת יוגורט והרבה מהפירות היבשים, הפירות הטריים והאגוזים.
4. ההמלצה שלי היא להניח את הקערה במקרר לכל הלילה ואז לחלק אותה למנות ולהוסיף למנה עוד יוגורט, חמאת בוטנים ודבש. אני גיליתי כי הדבש אינו הכרחי אם אני משתמשת במיץ תפוזים.

73210.3

מוזלי א-לה יורגנסן

ארוחת הערב שלי: סלט ללא חסה!

"כשאני מכינה סלט, המרכיבים תמיד משתנים, אך גבינת פטה, בשר, תפוחי אדמה וירקות תמיד יהיו שם".

המצרכים
1-2 תפוח אדמה בינוני
עגבניות שרי
1 בצל סגלגל
1 מלפפון ירוק גדול
4 גבעולי סלרי
1 פלפל
1 אבוקדו
שמן קוקוס
כרוב ניצנים
2 חזה עוף
שמן זית
חומץ בלסמי
200 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה
1. יש לחתוך את הירקות והתפוח אדמה.
2. לטגן במחבת עם שמן קוקוס את תפוחי האדמה, חזה העוף, בצל וכרוב הניצנים.
3. כאשר הכל התבשל, להוסיף לתבשיל את הירקות הטריים החתוכים וגבינת הפטה. להוסיף את החומץ הבלסמי ושמן הזית ולערבב.

73210.5

סלט ללא חסה


צילום עמוד הבית: frankie fouganthin



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג