מתכון מנצח – פשטידת תרד וגבינות

למרות הגבינה היא לא עתירה בקלוריות. גם על התרד תגלו משהו חדש כשתקראו את חוות דעתה של אורית שמש הדיאטנית. השבוע במתכון מנצח של מרב אדלר- פשטידת תרד וגבינות
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


למרות הגבינה היא לא עתירה בקלוריות. גם על התרד תגלו משהו חדש כשתקראו את חוות דעתה של אורית שמש הדיאטנית. השבוע במתכון מנצח של מרב אדלר- פשטידת תרד וגבינות

מאת:מרב אדלר


פשטידת תרד וגבינות:

מתכון השבוע- פשטידת תרד וגבינותלבן



החומרים:



250 גרם תרד טחון/מדליוני תרד מופשרים.
1 בצל גדול
2 קישואים מגורדים וסחוטים
4 ביצים
1/2 כוס חלב
כפות קמח
כפות פירורי לחם
אופציונאלי- 2 כפות אבקת מרק פטריות
50 גרם בולגרית מגורדת
100 גרם ריקוטה או גבינת כנען
1 שן שום כתושה

 
1. קוצצים ומטגנים את הבצל. (טיפ לטיגון ללא שמן: מוסיפים למחבת כף-שתיים של מים ומטגנים על אש נמוכה). מוסיפים את הקישואים, התרד והשום ומערבבים.
2. טורפים את הביצים מוסיפים את הגבינות, החלב ופירורי הלחם והקמח ואז את תערובת התרד, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
3. משמנים תבנית ומשטחים את התערובת.
4. אופים כחצי שעה בחום בינוני. מתקבלים שני פסי אינגליש קטנים או אחד גדול. הפשטידה מתייצבת לאחר צינון.

לפני ההכנסה לתנור אפשר לפזר מלמעלה:  כף פירורי לחם, חופן שקדים משובבים, מעט פרמז'ן או רוטב לבן.

הוראות להכנת רוטב לבן:
ממיסים 10 גרם חמאה על מחבת קטנה או פינג'אן, לאחר שנמסה מוסיפים כף קמח תוך כדי ערבוב מתמיד ולאחר שהפכה לרביכה אני מוסיפה- תוך כדי ערבוב! חצי כוס חלב ומעט מלח. אם נוצרים גושים "מועכים" אותם כנגד דפנות המחבת. מערבבים היטב עד שהעיסה הופכת לסמיכה ומשטחים על גבי הפשטידה. הרוטב הזה מצוין אגב גם לפסטה ולהעשרת פשטידות גבינה.




אורית שמש, דאטנית קלינית ותזונאית ספורט: ללא הטופים, ובחישוב של כ- 10 מנות, כל מנה מכילה 95 ק"ל, ויש בה 8 ג' חלבון ו-7 גר' פחמימה. התרד הינו דל קלוריות, משפר פריסטלטיקה ומזרז עיכול. מגביר פעילות ויטמין C, מכיל נוגדי חמצון המנטרלים חומרים מסרטנים. מחזק מערכת חיסונית. משפר ראיה ומסייע במניעת קטרקט, מכיל חומצה פולית, סידן, אשלגן, ברזל, מגנזיום, ויטמין A ו-C. 

לפי אמונה נפוצה אכילת תרד מוסיפה ברזל לתזונה, אך הדבר אינו בהכרח נכון. במנת הגשה של 60 גרם עלים מבושלים יש 1.9 מ"ג ברזל בלבד – כמות דומה לעלים ירוקים אחרים. ניתן לייחס את האמונה בדבר כמות הברזל הגדולה בתרד לטעות מדידה של מדען ב-1870, שקבעה כי בתרד כמות ברזל הגדולה פי 10 מהערך האמיתי






המתכון באדיבות הגרנולה של מרב.

צילום: מרב אדלר




מרב אדלר - הגרנולה של מירבמרב אדלר- רצה (למרחקים), לשה (לחמים), רוקמת (חלומות) ובעלת "הגרנולה של מרב".

 




אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג