מתכון לחג – רול פרגיות וקוסקוס מלא

השף גיא פרץ מגיש מנה חגיגית של פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


השף גיא פרץ מגיש מנה חגיגית של פרגיות במלית קוסקוס מתקתק וצבעוני

מאת:misrad


4 מנות



מרכיבים:

4 יחידות סטייק פרגית, פרוס, ללא עור
350 גרם קוסקוס מלא – מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 כוסות מיקס פירות יבשים מגולענים (שזיף, משמש, תאנים, צימוקים ואגוזי מלך)
3 כפות סוכר חום
2 מקלות קינמון
רבע כוס מיץ תפוזים טבעי
3 כפות ריבת בצל

מרכיבים לרוטב:
כוס מיץ תפוזים טבעי
2 כפות דבש
2 מקלות קינמון
1 כוכב אניס
מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:
1.     
מניחים את הקוסקוס המלא בקערה, מערבבים עם מעט מלח ו-2 כפות שמן זית,
יוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים, מערבבים ומכסים למשך 5 דקות.
2.      מבשלים את הפירות היבשים במיץ התפוזים והסוכר החום, יחד עם יתר המרכיבים של המלית כ-10 דקות עד לריכוז החומרים.
3.      מערבבים את חומרי המלית עם הקוסקוס וממלאים כף מלאה בכל פרגית, מגלגלים ונועצים קיסם כדי שלא ייפתח.
4.      מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית, "סוגרים" את הפרגית כחצי דקה מכל צד ומניחים בתבנית אפייה.
5.      מכניסים לאותו מחבת את חומרי הרוטב ומצמצמים כ-10 דקות עד לקבלת רוטב סמיך וזגוגי.
6.      יוצקים את הרוטב מעל הפרגיות ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-15 דקות.
7.      בהגשה פורסים את הפרגיות על מצע נוסף של המלית ומטפטפים מעל רוטב זגוגי ומתקתק.

בתיאבון


המתכון הוכן באדיבות השף גיא פרץ



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג