אימון במשקולות והגנה מפני סרטן השד

למרות שבאופן מסורתי, אימוני משקולות נחשבו לפעילות של גברים ב- 20 שנה האחרונות מספר הנשים המבצע אימוני כוח באמצעות משקולות, אביזרי עזר או משקל גוף עולה בהדרגה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


למרות שבאופן מסורתי, אימוני משקולות נחשבו לפעילות של גברים ב- 20 שנה האחרונות מספר הנשים המבצע אימוני כוח באמצעות משקולות, אביזרי עזר או משקל גוף עולה בהדרגה

מאת:ד"ר איתי זיו


אימוני כוח לנשים יועילו ויתרמו להן במישורים רבים כגון: העלאת צפיפות העצם, שיפור הקואורדינציה, חיזוק השרירים, שיפור  בהופעה האסתטית ועוד. חשוב לציין שכשמדובר באימון נשים המטרה אינה העלאת מסת שריר.

מתברר, שאימון המשקולות תורם גם הפחתת הסיכון ללקות בסרטן השד. השמנה מהווה את אחד הסיכונים המרכזיים ללקות בסרטן השד ועל פי פרסום של החברה האמריקאית לחקר הסרטן (The American Cancer Society ) פעילות גופנית הנערכת על בסיס קבוע מגינה מפני סרטן השד וגם את חזרתו לאחר טיפול. גם אם מדובר בסיפור גנטי במשפחה, פעילות גופנית עשויה לצמצם את הסיכון.


צילום: dolar



ממחקרים הקיימים בתחום עולה שנשים שאובחנו כחולות סרטן השד ועוברות טיפולים מומלץ להתאמן במשקולות. במקרה זה הן ייהנו מאיכות חיים טובה יותר. כמו כן תוכנית אימונים מסודרת ומקיפה הורידה באופן משמעותי את הסיכון להישנות סרטן השד.

החברה האמריקאית לחקר הסרטן ערכה מחקר
בריאות מיוחד בקרב אחיות בבתי חולים ובו נבדקו 3000 חולות סרטן ששרדו את המחלה. המחקר הוכיח שבעקבות פעילות גופנית אצל 40%-26 מהנשים ירד משמעותית הסיכון להישנות המחלה, למות ממנה או מכול סיבה אחרת. ירידה זו בסיכון נצפתה גם בעקבות פעילות גופנית  מינמלית כמו 3-1 שעות בשבוע בעצימות בינונית וירידה משמעותית נצפתה אצל הנשים שהתאמנו 5-3 פעמים בשבוע.


צילום: קמפוס שיאים



 לסיכום:
פעילות גופנית חשובה בכלל ובוודאי לחולות סרטן השד. כאמור, חשוב לא להסתפק רק בפעילות אירובית אלא להוסיף גם אימוני התנגדות על בסיס קבוע על מנת לשפר עוד את יכולותיהן הגופניות של החולות מחד, ושיפור מצבן הבריאותי, מאידך.

איתי זיוד"ר איתי זיו
www.itauziv.co.il
סגן מנהל קמפוס 'שיאים' באוניברסיטת תל אביב.
מנהל תחום הקורסים למדריכי מועדוני בריאות וכושר. מומחה לפעילות ספורט,
פעילות גופנית וחדרי כושר, הוציא לאור את האנציקלופדיה לפעילות גופנית בשם:
"עוצמות חדשות, כושר במעגלי החיים" שהנו המדריך המקיף ביותר שנכתב בשפה
העברית העוסק בתחום הפעילות הגופנית וחדר הכושר על כל היבטיהם ומיועד
למתאמנים ולמדריכים ובעלי עניין ומודעות בספורט.



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג