יודעים איזה ערכים תזונתיים ייחשבו מסוכנים עבורכם?

איך תדעו מהו מוצר דל קלוריות או דל שומן? הנה המדדים והערכים שכדאי מאוד לבדוק כאשר אתם עושים קניות בפעם הבאה
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

טבלת סימון המזון מצויה בגב האריזה על המוצרים אותם אנו קונים ולכן חשוב מאוד להעיף מבט על אותה טבלת רכיבים לפני קניית כל מוצר, על מנת שתדעו מה הוא מכיל. הטבלאות לרוב מכילות שתי עמודות – עמודה ל-100 גרם ועמודה למנת מוצר. על מנת לבחון את המוצר יש להסתכל בעמודה של 100 גר' כדי שנוכל להשוות בין המוצרים השונים ולהבטיח, כי בחרנו את המוצר הטוב ביותר מבחינה בריאותית.

הנה המדדים אותם חשוב שתבדקו:

1. קלוריות: מוצר ייחשב כדל קלוריות במידה וכמות הקלוריות ל-100 גר' תהיה פחותה מ-40 קק"ל למזון מוצק, ופחות מ-20 קק"ל למזון נוזלי.

2. כולסטרול: מוצר דל בכולסטרול הוא מוצר שיש בו עד 30 מ"ג כולסטרול ל-100 גר' מוצר. כאשר המוצר מכיל פחות מ-2.5 מ"ג כולסטרול הוא ייחשב כנטול כולסטרול.

3. שומן: במוצר דל שומן השומן יהווה פחות מ-2% ממשקל המוצר, כשבמוצר ללא שומן השומן יהווה 0.5 אחוז ממשקל המוצר. לדוגמה: כאשר נסתכל על העמודה שבה פירוט הרכיבים הוא ל-100 גר', ונראה כי השומן הוא 2 גר' ל-100 גר', נדע שהמוצר לא נחשב כדל שומן.

4. נתרן: מזון ייחשב כדל נתרן כאשר כמות הנתרן בו היא עד 120 מ"ג נתרן ל-100 גר' מוצר, כאשר מזון נטול נתרן הוא מזון שיש בו פחות מ-5 מ"ג נתרן ל-100 גר'. כלומר, כל עוד נראה על תווית המזון יותר מ-120 מ"ג נתרן המוצר לא ייחשב כדל נתרן וככל שהערך יגדל ויעלה כך המוצר יהיה פחות מומלץ לאכילה מבחינה בריאותית. על פי התקנות החדשות, מוצר אשר יעלה על 400 מ"ג נתרן ל-100 גר' יסומן בתו האדום כמוצר עתיר בנתרן.

 


שני ששון | דיאטנית קלינית של סטודיו סי



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג