עיצוב ספורטיבי: האם צמידים יסייעו להחלמה מפציעות ספורט?

פרויקט הגמר של רזיאל בר-גיל, סטודנט בחוג לעיצוב תעשייתי במכללה האקדמית הדסה, נועד לסייע להחלמה מפציעות ספורט בצורה חדשנית ועם סטייל עיצובי
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp

בפרויקט הגמר בחוג לעיצוב תעשייתי במכללה האקדמית הדסה, הציג רזיאל בר-גיל את העבודה "Heat Wave" ומדובר בצמידים ספורטיביים המסייעים להחלמה מפציעות ספורט. הפרויקט נוצר מתוך חוויה אישית של בר-גיל כמתאמן וספורטאי באומנויות לחימה. "במהלך הפרויקט חקרתי פציעות נפוצות בתחומי הספורט השונים, תוך כדי תהליך העבודה התמקדתי במספר אזורי פציעה שחזרו ועלו לאורך המחקר והם אזור שורש כף היד, אזור המרפק, אזור הברך והקרסול", סיפר בר-גיל.

"נוצר מתוך חוויה אישית שלי כמתאמן וספורטאי" | צלם: שחר תמיר

מה מיוחד בצמידים הללו?
"פרט למחקר הפציעות בד בבד חיפשתי טכנולוגיה מסייעת, כך שתוך כדי חיפוש הגעתי למספר מאמרים מעניינים בנוגע לאור אינפרה-אדום", מציין בר-גיל, "שבטווח הרחוק שלו מסוגל לחדור לרקמות העמוקות של השרירים ולגרום לתהליך מטבולי תאי, המשחרר רעלים מהשרירים ופולט מולקולת חנקן חמצני העוזרת בתהליך התקשורת הבין עצבי, התרחבות והצרות של כלים וסקולריים, השפעה על הרפיית שרירים ועוד. דבר זה עוזר לתהליך ההחלמה הנכון של האזור הפגוע כך שהשילוב בין הטכנולוגיה והמחקר הביאו לידי ביטוי את המוצר שעיצבתי".

צמידי "Heat Wave" מכילים בתוכם בד שמייצרת חברת "תרמוסיב" שלו היכולת להתחמם באורך גל האינפרה אדום ולחמם את אזור הפציעה ולהשפיע, ולעזור בתהליך ההחלמה או למנוע אפילו פציעה. בנוסף הצמידים מכילים סוללות ליתיום גמישות דקות ונטענות, חיישני טמפרטורה ובקר פעולה וניתן לסנכרן את הצמיד אל המכשיר הסלולרי בכדי לבצע מעקב אחר השימוש בצמיד. הצמידים עוצבו כך שיתאימו למגוון רחב של משתמשים בטווחי גילאים שונים ולא בכדי להדגיש את הפציעה, אלא בכדי לגרום לכך להראות חלק מחוויית האימון או השחרור הספורטיבי כאביזר תומך או משלים.

עצמה ותנועה מאפיינים את עולם הספורט | צלם: שחר תמיר

"העיצוב הושפע מהמרכיב המרכזי במוצר שהוא השימוש בגל אור אינפרה-אדום, לכן הלוגו עוצב בצורה גלית וכך גם הפרטים שהולכים וחוזרים לאורך הרצועה. מבחינת הסקאלה הצבעונית הבנתי שעלי להשתמש בצבעים ניטרליים ולעומתם צבעים זוהרים המשדרים אנרגיה, עצמה ותנועה – מושגים המאפיינים את עולם הספורט", הוא מסכם.





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

  • חיליק הגיב:

    לצערי הרב אני לא מצאתי אף תימוכין למחקר הנ"ל ומאידך לא לגבי יעילותו.
    לפסבדו מחקר הזה יש רק שחרור של מולקולות כסף מצרכנים!

    1. אסנת הגיב:

      תגיד חיליק אתה אמיתי? קראתי בדיוק כמוך את הדברים (בטוח שאתה לא קראת) וכתוב שזו עבודת פרויקט גמר במגמה לעיצוב תעשייתי במכללה האקדמית הדסה. זהו רעיון עיצובי לא מכשיר שנפלט מפס הייצור לחנויות. גם להיות טוקבקיסט צריך לדעת אבל היום לוקחים כל אחד לעבודה כנראה…

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"לא משנה כמה איטי אתה, אתה עדיין עוקף את כל אלה שעל הספה", אנונימי


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג