"רמה גבוהה זה יפה מאוד, אבל צריך לשים לב לכל הדברים המרגשים שקורים בספורט"

כך אומר לשוננג השחיין טל סנונית, בנוגע למשחה "גביע הים האדום", שהתקיים באילת ובו השתתפו שלוש שחייניות נבחרת ברמה גבוהה, יכולת מעוררת קנאה של שחייני המאסטרס והרבה מאוד סיפורים ספורטיביים מרגשים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
זוהר גלילי עדינה פאור שחייני מים פתוחים בגביע הים האדום אילת
זוהר גלילי עדינה פאור שחייני מים פתוחים בגביע הים האדום אילת

תחרויות שחייה במים פתוחים בארץ מספקות יופי של אקשן בעיקר לשחיינים שמתחרים בקבוצות גיל, לטריאתלטים ולחובבי שחייה באופן כללי. אבל לאחרונה אנחנו רואים במשחים האלה יותר ויותר שחיינים פעילים, בעיקר צעירות וצעירים, שנהנים מאוד מהאווירה שהיא שונה לחלוטין מהבריכה, ואולי גם מהבדלי הרמות בינם לבין שחייני קבוצות הגיל (ותיקים).

72685.1

קשה למצוא שחיין שלא יהנה ממשחה כזה. גביע הים האדום | צילום: ניר עמוס

משאירות את כולם מאחור

חשוב לציין שהכוכבים האמיתיים של רוב משחי המים הפתוחים הם אותם שחייני מאסטרס. טל סנונית למשל (מקצוען הכדורמים לשעבר) קובע בגיל 53 תוצאות שלא הרבה שחיינים בגילו קובעים בעולם, המאמנים זהר גלילי ועדינה פאור מקדימים את רוב השחיינים הצעירים מהם, אילנית יורמן שוחה עם רגל אחת ושחייני הספיישל אולימפיקס שוברים לבבות. אבל כששחייני ובעיקר שחייניות נבחרת ישראל מבינים שהתחרויות האלה אטרקטיביות, הם משאירים את כולם מאחור.

עוד כתבות שחייה
רן אפק מסכם את גביע הים האדום
תוצאות המנצחים במשחה גביע הים האדום
7 טיפים למשחה הראשון שלכם במים פתוחים 

כך נוצר מצב במשחה גביע הים האדום באילת (המשחה שהתקיים יום לאחר ישראמן גרמין) שבו שלוש המנצחות במקצה הארוך ל-7.5 ק"מ היו שחייניות צעירות. הראשונה היתה העולה החדשה מארצות הברית, חיה סימון-זבלודוף (22), שקבעה תוצאה של 1:34:41 שעה, רותם עמית (20) הגיעה 14 שניות אחריה ושלישית היתה אביטל פליישמן (20). במקצה ל-5 קילומטרים שאותו ניצח שי גרינברג הצעיר בזמן של 57:37 דקות סיימה במקום השלישי עדן גירלואנצה (15) שהיתה איטית ממנו רק ב-8 שניות.

את זבלודוף, פליישמן וגירלואנצה רואים על הפודיומים גם באליפויות שונות בבריכה, רותם עמית לעומתן היא שחיינית מקצוענית בוגרת שבחרה להתמקד במים פתוחים וזה די נדיר היום. יום לפני המשחה הזה היא התחרתה בשלשה בישראמן גרמין והובילה לצדו של דן אלתרמן את המשחה למרחק 3.8 קילומטרים. על היכולת שלה שבאה לידי ביטוי בעיקר במשחים מהסוג הזה היא מספרת: "צריך לזכור שאני מתאמנת רק בשחייה והם מתאמנים בהכל, וגם הבדלי הרמות במשחה היו צפויים כי אנחנו  מתמקדות רק בשחייה ומתאמנות בוקר וערב, כך שיש הבדל בין מה שאנחנו יכולות להשקיע לעומת רוב השחיינים האחרים שם, שיש להם עבודה וחיים משלהם".

בהתייחס לעובדה שלאחרונה רואים במשחי המים הפתוחים יותר שחייני נבחרת, ושחיינים צעירים אומרת עמית: "אני חושבת שיש יותר שחיינים שמתעניינים בזה. אולי זה גם קשור למאמנים. אני, אחותי (נועה עמית, ד.ב) ועדן גירלואנצה מגיעות מקרית אונו, ששם המאמן אייל גפני תומך בנו לעשות את מה שטוב לנו. בסופו של דבר ההשתתפות במשחים האלה באה מהרצון של השחיינים. יש כאלה שלא אוהבים את זה אבל אני חושבת שרוב השחיינים רואים בזה חוויה אמיתית".

לעומת שחייניות ושחייני הנבחרת שנהנים מה"ביקורים" במשחי המים הפתוחים, השחיינים שלא תפספסו בשום תחרות כזאת הם שחייני המאסטרס. גם אם בהגדרה הם נחשבים היום לחובבנים, קשה להגיד עליהם שהם כאלה, גם על סמך התוצאות האיכותיות שהם משיגים וגם על סמך העובדה שהשחייה היא הרבה יותר מתחביב עבורם. הרי איך אפשר להגיד על לוק שטבון שהוא חלק מהשישייה ששחתה מקפריסין לישראל שזה בסך הכל התחביב שלו? או על אילנית יורמן, השחיינית קטועת הרגל שמתכוננת לחצות את תעלת למאנש במשחה שליחים?

זהר גלילי עדינה פאור שחייני מים פתוחים

תמיד נמצאים שם. זהר גלילי ועדינה פאור | צילום: ניר עמוס

"נפלא ששחייני נבחרת מגיעים למשחים"

במשחה ל-7.5 ק"מ בגביע הים האדום טל סנונית היה הראשון שיצא מהמים מבין שחייני קבוצות הגיל, והוא סיים במקום הרביעי הכללי אחרי שלוש שחייניות הנבחרת בזמן של 1:47:10 שעה, כשזוהר גלילי ועדינה פאור מגיעים לקו הסיום 40 שניות אחריו. בסיכום שלו לתחרות אמר סנונית: "זה נפלא ששחייני נבחרת מגיעים למשחים, כי בסופו של דבר אלו משחים תחרותיים. מצד שני צריך לזכור שקהל שחייני המים הפתוחים בארץ מורכב ברובו משחייני המאסטרס. לדעתי, בדיוק כמו שצריך לדווח על התוצאות היפות של שחייניות הנבחרת, צריך להסתכל גם על הסיפורים הגדולים שיש בתחרויות כאלה: שחייני על שהתפרקו מהקור, שחיינית קטועת רגל, שחייני ספיישל אולימפיקס שברגע שאני מסתכל עליהם במים אני אומר לעצמי 'מי אני בכלל לידם?', שחיינים ערבים וקירוב לבבות. אז רמה גבוהה זה יפה מאוד ואני בעד, אני רק אומר שצריך לשים לב לכל הדברים המרגשים האלה שקורים בספורט כי לראות למשל ילדים עם פיגור בתוך המים – אלה החיים בעצם".

משחה גביע הים האדום היה משחה המים הפתוחים הראשון לשנת 2016 והוא התקיים במים הרגועים של ים סוף, יום לאחר ישראמן גרמין. רבים משחייני המים הפתוחים ניצלו אותו כדי להתחרות בפעם השנייה ב-48 שעות אחרי שהתחרו בשלשות למרחק המלא ולחצי המרחק. בנוסף אליהם, טריאתלטים רבים שהתחרו בישראמן גרמין, בעיקר בחצי המרחק, בחרו גם הם להיכנס למים, הפעם ללא חליפות, כדי ליהנות מארוע קצת פחות מלחיץ ובעיקר להרוויח עוד קצת זמן שחייה במים הנפלאים, שבאותו יום שבת גם זרחה השמש ומזג האוויר היה הרבה יותר נעים. כשיסתיים החורף, תחזור גם עונת התחרויות של משחי המים הפתוחים עם ליגת זוגס. יש הרבה למה לצפות ואנחנו נהיה שם לסקור אותם



אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתיבת תגובה

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג