המטבחון | עגבניות ממולאות באורז בצנוברים

מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו את העגבניות הממולאות באורז בצנוברים
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp


מחפשים מתכון משביע וטעים לשישבת? נסו את העגבניות הממולאות באורז בצנוברים

מאת:מערכת שוונג


עגבניות ממולאות באורז וצנוברים | מרכיבים ל-20 יחידות

20 עגבניות גדולות בשלות אך מוצקות
מלח גס

עבור המלוי:
 1 אריזה אורז מלא, עם אפונה ועדשים אדומות של סוגת
 3 כוסות מים
 1 כפית מלח




עגבניות ממולאות באורז וצנוברים צילום: דן פרץ


1 וחצי כפות שמן זית כתית מעולה
1 בצל בינוני קצוץ דק       
250 גרם בשר רזה, טחון
2 שיני שום כתושות
1 כפית פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט
רבע כוס צנוברים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם


עבור הרוטב:

נוזלי העגבניות
חצי כפית פלפל אנגלי
חצי כפית מלח
1 כפית סוכר דמררה
קורט קינמון


אופן ההכנה:

– חותכים פרוסה לרוחב מכיפת העגבניות ושמים בצד. מרוקנים את העגבניות בעזרת כפית, בלי לפגע בדפנות ושמים בצד. מפזרים מעט מלח גס והופכים על רשת או מגבת מטבח.
– מחממים את התנור ל-200 מעלות. שמים את תוכן האריזה בסיר עם המים ומלח. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית-קטנה 10 דקות. מורידים מן האש. מסננים מנזולים אם יש ומעבירים לקערה.
– בינתיים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שמתרכך. מוסיפים בשר ומטגנים עד שהצבע משתנה. מפוררים גושים עם כף עץ,  מוסיפים שום, תבלינים וצנוברים  וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים לתערובת האורז ביחד עם הפטרוזיליה וממלאים את העגבניות. שמים בתבנית אפייה ומכסים  עם "כיפות" העגבניה.
– במערבל מערבבים את נוזלי העגבניות עם יתר החומרים לרוטב וטוחנים קלות. יוצקים מסביב לעגבניות ואופים 30 דקות עד שהן מוזהבות.

המתכון באדיבות סוגת


30.1.2014





אנו מכבדים זכויות יוצרים ועושים מאמץ לאתר את בעלי הזכויות בצילומים המגיעים לידינו. אם זיהיתם בכתבות או בפרסומי שוונג צילום שיש לכם זכויות בו, אתם רשאים לפנות אלינו ולבקש לחדול מהשימוש בו או לבקש להוסיף את הקרדיט שלכם בדוא"ל: [email protected]

קראתם? השאירו תגובה...

כתבות אחרונות באתר

פודקאסטים מומלצים

אירועים קרובים

טורים

ציטוט השבוע

"זה קשה להתאמן למרתון, אבל אפילו יותר קשה לא להיות מסוגל להתאמן למרתון", ארון דגלאס טרימבל


מזג אוויר ותחזית ים

ערוץ הוידאו של שוונג